El Bàsquet Nou Barris (BNB) es va crear la temporada 2011/12 i està localitzat al districte de Nou Barris, més concretament al barri de la Prosperitat (Barcelona).  Neix amb l’objectiu de promoure l’esport mitjançant el bàsquet i fer d'aquest una activitat per a tothom, a fi de portar una vida saludable. Assumeix la tasca, per una banda de donar sortida extraescolar a infants i joves d’un barri on la renda familiar és de les més baixes de la ciutat i, per una altra banda, fer viable l’existència d'un  club  de bàsquet que  pugui  ajuntar a  tots els  jugadors/es de la  zona  perquè  realitzin  aquest esport en les millors condicions possibles.

El BNB és un club jove amb només 8 anys d’activitat, però dels 4 equips i 50 jugadors/es que vam tenir la primera temporada, s’ha passat als 21 equips federats, 8 escoles vinculades i més de 220 jugadors/es inscrits a la Federació Catalana de Bàsquet que gaudeixen de les instal·lacions esportives del Poliesportiu Valldaura, Eurofitness Can Dragó - Poliesportiu Palestra, IES Sant Andreu, Escola Tibidabo i Escola Valldaura.

En les últimes temporades, i malgrat el gran salt quantitatiu que hem fet, no s'ha pogut crèixer tant com haguessim volgut degut a la falta d'instal·lacions i infraestructures que atreuen als nois i noies del barri, per la qual cosa ens hem vist obligats a frenar el creixement.

Amb la nostra entitat volem proporcionar-los l'opció de jugar a bàsquet i que a travès d'aquest, tinguin una formació integral i aprenguin valors socials i educatius.